Kastellets Historiske Samling i Norgesporten

Kastellets Historiske Samling har lokaler i den vester portpavillon i Norgesporten.

Samling består af Malerier, tegninger, fotografier, effekter m.m., der illustrerer Kastellets Historie.

Pic 2aFra Kastellets Historiske Samling.

Kastellets Historiske Samling er åben alle søndage i månederne maj til og med september klokken 12.00 – 14.00.

Fri entre, vore udgivelser af bøger kan købes.

Samlingen kan åbnes ekstraordinært, hvis det ønskes, i forbindelse med en rundvisning.

Web hs3Foto: Perlynge, 2019

Web hs1Foto: PerLynge, 2019

Web hs2Foto: Per Lynge

Vi modtager meget gerne alt tilgængeligt materiale om Kastellet, som effekter til Samlingen. F. eks. bøger, avisudklip, billeder, malerier, dagbøger, beretninger m.m., kort sagt, alt der har relation til Kastellet har interesse. Det gælder også effekter selv om de evt. kan virker ubetydelige. Hvis de stammer fra, eller omhandler Kastellet er vi meget interesseret. Effekterne kan være fra dine olde- eller bedstefars tid som værnepligtig på Kastellet eller måske har de været ansat på Kastellet. Det kan også være noget du har arvet eller fået på et tidspunkt.

Hvis du vil donere nogle effekter, er der flere muligheder. Der kan være tale om effekter som du ønsker at overdrage til foreningen eller der kan være tale om effekter som du gerne vil beholde, men som vi gerne må låne til affotografering eller skanning, måske en kombination.

Ved at donere eller lade os affotografere / skanne de effekter som du gerne selv vil beholde, er du medvirkende til at bevare historien om Kastellet for eftertiden. Hvis du ønsker det, vil dit navn blive nævnt på vores hjemmeside i listen over personer som har doneret effekter til Kastellets Historiske Samling.

Ligeledes, hvis du ønsker det, kan du evt. selv være til stede ved affotograferingen / skanningen. Du kan få en elektronisk kopi af materialet når det er klargjort og registreret.

Hvis du mener, at du har noget vi vil være interesseret i, så klik dig ind på vores kontaktformular til Kastellets Historiske Samling. Du vil herefter blive kontaktet med henblik på en aftale om det videre forløb og rammerne."