Møllelauget

Download (3.11 MB)


Møllelauget 26. oktober 2012 på omgangen

Møllelaugets formand har skrevet følgende om laugets stiftelse:

Den 26.10.2012 blev "Møllens dag" fejret med det længe ventede Møllelaugs stiftelse. Deltagerne mødtes i møllen, hvor der blev budt velkommen af Kastellets Kommandant Jørgen Kold samt formand Amalie Kjær. Herefter gav rådgiver og arkitekt Nikolaj Hyllestad en historisk og bygningsmæssig gennemgang af Kastelsmøllen hvor de så den til dagen klargjorte mølle. Efter besigtigelsen blev møllen igangsat med hjælp fra møllebygger Jens Jørgensen og alt fungerede som det skulle! Dagen fejredes afslutningsvist med et glas champagne og munter snak i undermøllen.

Kastelsmøllens Møllelaug er nu en realitet og vil i det nye år tage fat på opgaver som etablering af en formidlende udstilling i møllen samt møllens drift.

Nye medlemmer til Møllelauget.

Vi er altid interesseret i nye kræfter, som vil være med til at arbejde på Kastellets Mølle. Har du interesser i at arbejde med møller, så er du altid velkommen til at kontakte os. Arbejdet er ulønnet og består bl.a. i vedligeholdelse af møllen. Der er også udvalgte dage, hvor møllen arbejder af hensyn til publikum,  Møllen er i princippet driftsklar, men der er altid noget der skal vedligeholdes, og møllen skal holdes i gang og skal derfor jævnligt arbejde.

Det kræver medlemskab af foreningen Kastellets Venner & Historiske Samling, hvis man vil arbejde med møllen og optages i Kastellets Møllelaug. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere. Det kan du også gøre selv om du ikke er medlem endnu. Du kan kontakte os via denne kontaktformular.

Ønsker du at melde dig ind, så skal det gøres via denne indmeldelsesformular.. (sæt hak i felter "Kastellets Møllelaug").