Bliv medlem

Rundvisning

Samling

Fiskeri

Aktiviteter

Kort over Kastellet

Mennesker i Kastellet

Mennesker i Kastellet er nogle sider som fortæller noget om de mennesker, som har haft deres daglige gang i Kastellet. Der vil være tale om militært personale, værnepligtige, dem der blot boede der, ansatte på andre arbejdspladser i Kastellet, som f. eks. bageriet, marketenderierne, kirken o. a. En del har også opholdt sig ufrivilligt på Kastellet, f. eks. fanger og slaver, også dem vil der formentlig komme til at stå noget om.

Der vil også være lidt om de forskellige jobtyper/stillingsbetegnelser og andre ting som har haft relationer til mennesket i Kastellet.

Hvem der kan finde interesse i disse sider kan være svært at gætte på, men har du haft pårørende som har haft relationer til kastellet så kunne det da være, at du kunne finde oplysninger på disse sider om de pågældende. Måske kunne siderne også have generel nytte for slægtsforskere.

Siderne bliver sikkert aldrig komplette, men ligger du inde med oplysninger som du mener vi kunne have glæde af, så vil vi meget gerne hører fra dig. Også hvis du mener der er fejl i det vi skriver. Har du ændringsforslag så skal dine oplysninger helst følges op af en anerkendt kilde. Hvis det blot er noget "din farfar har fortalt dig" vil vi også gerne vide det, men det er ikke sikkert vi kan rette med mindre vi selv  kan kontrollere det på en eller anden måde.

Du kan skrive til os via denne formular.

 

Kastellets Kommandanter

En liste med Kastellets Kommandanter lige fra Kastellets 1. dag i 1664 og til i dag. Hen af vejen bliver der ved hver Kommandant linket til en biografi der fortæller mere om Kommandanten og hans virke, i det omfang vi finder oplysningerne.

Kendte som har boet i Kastellet

En side med oplysninger om kendte mennesker, som har boet i Kastellet i kortere eller længere tid. Listen er ikke komplet, men udbygges efterhånden som vi bliver bekendt med nye navne. Har du kendskab til kendte der har boet i Kastellet så skriv til os via ovenstående formular.

Victor Krohn, Kastellets historiker

En kort biografi om Kastellets mest markante historiker. Der er også en publikationsoversigt, fra hans egen hånd, om han udgivelser gennem hans virke. Der vil også blive linket til de af hans publikationer, som ikke direkte har noget med Kastellet at gøre.

Fortællinger fra hverdagen i Kastellet

En historie fra starten af 1950, om en fra den gang, lille pige der boede i Kastellet, og hendes dukkehus.

Thorkild Overgaards beretning om sin barndom i Kastellet, ca. 1950

Uden mad og drikke

Billede arkiv

Bøger der kan købes her på hjemmesiden, klik på bogens forside for mere information.
Koebenhavns volde Kastellet foer og nu Kastellete afloeb

De tre bøger i denne linje er skrevet og foreningens medlem og guide Flemming Sejer Eriksen.

Flemming udgiver selv bøgerne, men de kan købes gennem foreningen.

Klik på bøgernes forside for flere detaljer.


Da krudthuset var faengsel thumbs Kastellet som det aldrig blev thumbs Kastellet den 9. april 1940 thumbs Bunkeren i Kastellet
thumbs Faengselshistorien 2 thumbs kanonbog moelle Tyskerne i Kastellet 200

 

Kontakt

Kastellets Venner &
Historiske Samling
Gl. Hovedvagt

Kastellet 1
2100 København Ø

Telefon: 22 23 13 53
CVR: 32737897

Mail: Til foreningen
Mail: Til webmaster

Medlems login