Bliv medlem

Rundvisning

Samling

Fiskeri

Aktiviteter

Kort over Kastellet

Mindesmærke fra WW2

 

 

Lige ved indgangen til Smedelinjen står mindesmærket for vore faldne i dansk og allieret krigstjeneste under 2. verdenskrig. Monumentet afsløredes 5. maj 1960 (15 årsdagen for Danmarks befrielse) ved en højtidelighed, og hver 5. maj samt ved særlige lejligheder lægges her fortsat kranse og blomster som hyldest til de, der gav deres liv for friheden.
Bronzestatuen er fremstillet af billedhugger Svend Lindhart 1957, hvorfor han har signeret den med dette årstal, og er støbt hos Lauritz Rasmussens bronzestøberi.
Mindesmærket er rejst for frivillige bidrag indsamlede af en komité for rejsning af et mindesmærke for danske, der faldt i krigen 1940-45.
Den forestiller en menig soldat i de allieredes uniform og gevær i de nedhængende arme. Han tænktes skildret af kunstneren umiddelbart efter kampen, da han med bøjet hoved mindes de faldne kammerater, og er rejst til minde om de, der faldt 9. april 1940 og 29. august 1943 i Danmark, i den danske brigade og alle de, der faldt som frivillige ude omkring i verden, det være sig i jungler og ørkener i Asien og Afrika som på Europas slagmarker.
Når monumentet placeredes ved indgangen til Kastellet, skyldes det at det var her de dramatiske begivenheder den 9. april 1940 koncentreredes, og samtidig er lige over for Holmen, hvor flådens sænkning den 29. august 1943 var skelsættende i besættelsestidens historie.

Bøger der kan købes her på hjemmesiden, klik på bogens forside for mere information.
Koebenhavns volde Kastellet foer og nu Kastellete afloeb

De tre bøger i denne linje er skrevet og foreningens medlem og guide Flemming Sejer Eriksen.

Flemming udgiver selv bøgerne, men de kan købes gennem foreningen.

Klik på bøgernes forside for flere detaljer.


thumbs Da krudthuset var faengsel thumbs Kastellet som det aldrig blev thumbs Kastellet den 9. april 1940 thumbs Bunkeren i Kastellet
thumbs Faengselshistorien 2 thumbs kanonbog moelle Tyskerne i Kastellet 200

 

Kontakt

Kastellets Venner &
Historiske Samling
Gl. Hovedvagt

Kastellet 1
2100 København Ø

Telefon: 22 23 13 53
CVR: 32737897

Mail: Til foreningen
Mail: Til webmaster

Medlems login