Bliv medlem

Rundvisning

Samling

Fiskeri

Aktiviteter

Kort over Kastellet

Bunkeren i kommandantens have

 
Bunkeren blev opført af tyskerne under besættelsen 1940-45 efter at de havde angrebet og interneret den lille danske hær og flåde 29. august 1943. Herefter måtte jo Danmark betragtes som fjendeland, og tyskerne har vel ment at de måtte forberede sig på at undertrykke et oprør i København. Til at huse ledelsen af en sådan kamp har de vel tænkt denne bunker anvendt, men meget tyder på, at den slet ikke nåede at blive færdig inden krigen sluttede. Selve støbningen af bunkeren var afsluttet 7. januar 1944, og resten af indretningen af bunkeren, der er af typen ”Regelbau 608” burde have kunnet afsluttes hurtigt. Imidlertid befalede Hitler selv at Værnemagtens hovedkvarter skulle flyttes fra den store Nyboderbunker til Jylland – og dermed blev der plads til staben for det Sjællandske forsvar i denne meget større og bedre bunker. Tilsyneladende tabte tyskerne interessen for bunkeren i Kastellet, så den ikke blev færdiggjort.
 
I stedet fik bunkeren sin storhedstid under ”Den kolde krig”, hvor den blev indrettet som hovedkvarter for Miltærdistrikt Storkøbenhavn, og hvorfra op mod 16.000 mand skulle have været ledet i tilfælde af angreb på Sjælland.
 
Indretningen af bunkeren var under den kolde krig som vist herover. Efter afslutningen af den kolde krig viste det sig, at bunkere af denne styrke ikke længere var uigennemtrængelige, og man opgav at opretholde hovedkvarter i den. I dag fungerer den som klubhus for ”De Blå Baretter”.
Bøger der kan købes her på hjemmesiden, klik på bogens forside for mere information.
Koebenhavns volde Kastellet foer og nu Kastellete afloeb

De tre bøger i denne linje er skrevet og foreningens medlem og guide Flemming Sejer Eriksen.

Flemming udgiver selv bøgerne, men de kan købes gennem foreningen.

Klik på bøgernes forside for flere detaljer.


thumbs Da krudthuset var faengsel thumbs Kastellet som det aldrig blev thumbs Kastellet den 9. april 1940 thumbs Bunkeren i Kastellet
thumbs Faengselshistorien 2 thumbs kanonbog moelle Tyskerne i Kastellet 200

 

Kontakt

Kastellets Venner &
Historiske Samling
Gl. Hovedvagt

Kastellet 1
2100 København Ø

Telefon: 22 23 13 53
CVR: 32737897

Mail: Til foreningen
Mail: Til webmaster

Medlems login