Bliv medlem

Rundvisning

Samling

Fiskeri

Aktiviteter

Kort over Kastellet

Kastellets Historiske Samling i Norgesporten

Kastellets Historiske Samling har lokaler i den vester portpavillon i Norgesporten.

Samling består af Malerier, tegninger, fotografier, effekter m.m., der illustrerer Kastellets Historie.

Fra Kastellets Historiske Samling.

 

OBS!

Samlingen er ind til videre, foreløbig til og med september, lukket alle de annoncerede søndage og St. Bededagsaften, dels på grund af corona-udfordringerne, men i høj grad også på grund af byggeriet i Kastellet.

 

Samlingen er åben (jf. programmet for dagene) St. Bededagsaften, samt på Kulturnatten og Kastellets fødselsdag. Yderligere er der åbent hver søndag mellem 12.00 og 14.00 i månederne maj, juni, juli, august og september, med undtagelse af Pinsedag og den søndag, hvor der er Walkaton. Der er gratis entre.

Samlingen kan åbnes ekstraordinært, hvis det ønskes, i forbindelse med en rundvisning.

Web hs3Foto: Perlynge, 2019

Web hs1Foto: PerLynge, 2019

Web hs2Foto: Per Lynge

Vi modtager meget gerne alt tilgængeligt materiale om Kastellet, som effekter til Samlingen. F. eks. bøger, avisudklip, billeder, malerier, dagbøger, beretninger m.m., kort sagt, alt der har relation til Kastellet har interesse. Det gælder også effekter selv om de evt. kan virker ubetydelige. Hvis de stammer fra, eller omhandler Kastellet er vi meget interesseret. Effekterne kan være fra dine olde- eller bedstefars tid som værnepligtig på Kastellet eller måske har de været ansat på Kastellet. Det kan også være noget du har arvet eller fået på et tidspunkt.

Hvis du vil donere nogle effekter, er der flere muligheder. Der kan være tale om effekter som du ønsker at overdrage til foreningen eller der kan være tale om effekter som du gerne vil beholde, men som vi gerne må låne til affotografering eller skanning, måske en kombination.

Ved at donere eller lade os affotografere / skanne de effekter som du gerne selv vil beholde, er du medvirkende til at bevare historien om Kastellet for eftertiden. Hvis du ønsker det, vil dit navn blive nævnt på vores hjemmeside i listen over personer som har doneret effekter til Kastellets Historiske Samling.

Hvis du ønsker det, kan du evt. selv være til stede ved affotograferingen / skanningen. Du kan få en elektronisk kopi af materialet når det er klargjort og registreret.

Hvis du mener, at du har noget vi vil være interesseret i, så skal du udfylde nedenstående kontaktformular. Du vil herefter blive kontaktet med henblik på en aftale om det videre forløb og rammerne."

 

Kontakt til Kastellets Historiske Samling

Denne kontaktformular må kun bruges hvis der er spørgsmål til Kastellets Historiske Samling eller hvis man evt. har effekter man vil støtte foreningen med.

Har man spørgsmål af generel karakter skal man bruge denne kontaktformular.

Ønsker man at støtte foreningen ved at melde sig ind så klik på Indmeldelse.

Vil man bestille en rundvisning så klik på rundvisning.

Fra kaserne til levende museum.

Odense kaserne får nyt liv.

Ok1 Ok2

Som mange ved arbejder en stor gruppe frivillige med at renovere den gamle kommandantbygning på Odense Kaserne og indrette Fyns Militærhistoriske Museum der. Projektet er vel undervejs, og man er nu i gang med at rejse midler til næste fase - en elevator, som er et lovkrav, således at alle har uhindret adgang til bygningen. Museets folk søger blandt andet om støtte fra Realdanias ‘Underværker’ Fond, men for at komme i betragtning her skal man indsamle et antal støtteerklæringer - mindst 500, men jo flere der er, jo stærkere står man selvfølgelig!

Vi vil gerne bede dig om støtte til denne ansøgning, det kræver kun et par klik med musen!

Du kan nu læse lidt om museets planer, og alt hvad du behøver er at klikke på knappen: ’Stem på projektet’ - det kan ikke være nemmere!!!

Klik kun en gang, klikker man to gange fra samme enhed fjerner man sin stemme igen.

Husk at alle i en husstand kan stemme, og glem ikke at nævne det for venner og familie.

Del det også gerne på Facebook og i de grupper du er med i.

Husk jo flere støtter der skaffes, jo stærkere står ansøgningen!! Jeres hjælp er vigtig for at Milmus kan rejse økonomiske midler til at realisere næste fase af projektet og opfylde lovkravene om at alle uanset alder og fysisk formåen skal have adgang til hele museumsbygningen.

Bøger der kan købes her på hjemmesiden, klik på bogens forside for mere information.
thumbs Da krudthuset var faengsel thumbs Kastellet som det aldrig blev thumbs Kastellet den 9. april 1940 thumbs Bunkeren i Kastellet
thumbs Faengselshistorien 2 thumbs kanonbog moelle Tyskerne i Kastellet 200