Bliv medlem

Rundvisning

Samling

Fiskeri

Aktiviteter

Kort over Kastellet

Kastellet Frederikshavns fængselshistorie gennem 250 år

 

Faengselshistorien

 

Titel: Kastellet Frederikshavns fængselshistorie gennem 250 år
Forfatter: Finn Andersen / Victor Krohn
Udgiver: Devantier, 2014
ISBN: 978-87-90975-18-0
Udstyr: 255 sider, mange billeder og illustrationer der, så vidt muligt, er i farver.

Af Niels Elsborg, formand for Foreningen Kastellets Venner & Historiske Samling

Det er med stor glæde, og megen stolthed, at foreningen Kastellets Venner & Historiske Samling kan præsentere denne 2. illustrerede udgave af Victor Krohns værk fra 1926 

Det er værket om Kastellets fængselshistorie i de første 250 år. 

Foreningens næstformand Finn Andersen har lagt et stort arbejde i bogen, så denne udgave er blevet mere læsevenlig for dagens læsere, end udgaven fra 1926, der er en sjældenhed i dag. 

Dertil kommer de mange illustrationer der er indsamlet, samt faktabokse, gør at nutidens læsere får endnu en indgang til endnu et afsnit af Kastellets historie, og det er et af de mere farverige og baske. 

Finn Andersen har ført fængselshistorien op til tiden efter 2. Verdenskrig, så også dette afsnit af Kastellets historie er blevet dokumenteret og beskrevet. 

Det er Kastellets Venner & Historiske Samlings håb, at de mange der er interesseret i Kastellets historie med denne bog kan få tilføjet endnu en brik til Kastellets 350 årige historie. 

Vi ønsker god læselyst for bogens læsere, ikke kun for de der er interesseret i Kastellets historie, men også for de mange der er interesseret i historie og datidens syn på dom og fængsel.

Sælges af foreningen. Pris kr. 50,- + evt. porto kr. 66,-

Køb bogen

 

Fra kaserne til levende museum.

Odense kaserne får nyt liv.

Ok1 Ok2

Som mange ved arbejder en stor gruppe frivillige med at renovere den gamle kommandantbygning på Odense Kaserne og indrette Fyns Militærhistoriske Museum der. Projektet er vel undervejs, og man er nu i gang med at rejse midler til næste fase - en elevator, som er et lovkrav, således at alle har uhindret adgang til bygningen. Museets folk søger blandt andet om støtte fra Realdanias ‘Underværker’ Fond, men for at komme i betragtning her skal man indsamle et antal støtteerklæringer - mindst 500, men jo flere der er, jo stærkere står man selvfølgelig!

Vi vil gerne bede dig om støtte til denne ansøgning, det kræver kun et par klik med musen!

Du kan nu læse lidt om museets planer, og alt hvad du behøver er at klikke på knappen: ’Stem på projektet’ - det kan ikke være nemmere!!!

Klik kun en gang, klikker man to gange fra samme enhed fjerner man sin stemme igen.

Husk at alle i en husstand kan stemme, og glem ikke at nævne det for venner og familie.

Del det også gerne på Facebook og i de grupper du er med i.

Husk jo flere støtter der skaffes, jo stærkere står ansøgningen!! Jeres hjælp er vigtig for at Milmus kan rejse økonomiske midler til at realisere næste fase af projektet og opfylde lovkravene om at alle uanset alder og fysisk formåen skal have adgang til hele museumsbygningen.

Bøger der kan købes her på hjemmesiden, klik på bogens forside for mere information.
thumbs Da krudthuset var faengsel thumbs Kastellet som det aldrig blev thumbs Kastellet den 9. april 1940 thumbs Bunkeren i Kastellet
thumbs Faengselshistorien 2 thumbs kanonbog moelle Tyskerne i Kastellet 200