Bliv medlem

Rundvisning

Samling

Fiskeri

Aktiviteter

Kort over Kastellet

Bunkeren i Kastellet

 

Bunkeren i Kastellet

 

Titel: Bunkeren i Kastellet
Forfatter: Finn Andersen
Udgiver: Devantier, 2013
Udstyr: 40 sider, mange billeder og illustrationer der, så vidt muligt, er i farver.

Af Niels Elsborg, formand for Foreningen Kastellets Venner & Historiske Samling

Foreningen Kastellets Venner & Historiske Samling er stolte af at kunne udgive endnu et særtryk i den række af særtryk der er udgivet siden 2006, hvor det første særtryk bragte artikler: "Det Jydske Jæger-Corps", "Det Siellandske Jæger Corps" og "1ste Jægercorps" i Kastellet i perioden 1817 til 1847, skrevet af Niels Elsborg, samt artiklen: "Da Krudthuset var fængsel", skrevet af Lis Ekelund Nielsen og Palle Tolstrup Nielsen.

Det næste særtryk, der udkom i 2009 var skrevet af Bjørn Westerbeek Dahl: "Kastellet som det aldrig blev. Byplan og bygninger i Hendrik Ruses Kastel".

I 2010 udgav foreningen et større hæfte, skrevet af Michel Boucheny: Kastellet den 9. april 1940".

Det nye hæfte: Bunkeren i Kastellet", skrevet af Finn Andersen, føjer sig smukt ind i rækken af særtryk. Det følger op på særtrykket om "Kastellet den 9. april", og tiden derefter. Bunkerens opførsel og historie, og bunkerens storhedstid under Den Kolde Krig, hvor den endelig kom i aktiv tjeneste, samt afslutningen på Den Kolde Krig, og bunkerens senere brug.

Som et tillæg til særtrykket har Finn Andersen skrevet et afsnit om tysk byggeri i Kastellet under besættelsen 1940-45, samt tysk anvendelse af Kastellet i denne periode, herunder indkvartering af soldater.

Særtrykket er fyldt med information om bygning af bunkeren lige fra fundamentet blev støbt, til den stod færdig, klar til brug af besættelsesmagten, hvad den imidlertid ikke nåede. Med denne udgivelse er endnu en brik til Kastellets mangfoldige historie gennem 350 år føjet til dets nyere historie. Foreningen håber, at udgivelsen vil interessere vore medlemmer, samt de, der er interesseret i besættelsestidens historie.   

Sælges af foreningen. Pris kr. 50,- + evt. porto kr. 44,-.

Køb bogen

 

Fra kaserne til levende museum.

Odense kaserne får nyt liv.

Ok1 Ok2

Som mange ved arbejder en stor gruppe frivillige med at renovere den gamle kommandantbygning på Odense Kaserne og indrette Fyns Militærhistoriske Museum der. Projektet er vel undervejs, og man er nu i gang med at rejse midler til næste fase - en elevator, som er et lovkrav, således at alle har uhindret adgang til bygningen. Museets folk søger blandt andet om støtte fra Realdanias ‘Underværker’ Fond, men for at komme i betragtning her skal man indsamle et antal støtteerklæringer - mindst 500, men jo flere der er, jo stærkere står man selvfølgelig!

Vi vil gerne bede dig om støtte til denne ansøgning, det kræver kun et par klik med musen!

Du kan nu læse lidt om museets planer, og alt hvad du behøver er at klikke på knappen: ’Stem på projektet’ - det kan ikke være nemmere!!!

Klik kun en gang, klikker man to gange fra samme enhed fjerner man sin stemme igen.

Husk at alle i en husstand kan stemme, og glem ikke at nævne det for venner og familie.

Del det også gerne på Facebook og i de grupper du er med i.

Husk jo flere støtter der skaffes, jo stærkere står ansøgningen!! Jeres hjælp er vigtig for at Milmus kan rejse økonomiske midler til at realisere næste fase af projektet og opfylde lovkravene om at alle uanset alder og fysisk formåen skal have adgang til hele museumsbygningen.

Bøger der kan købes her på hjemmesiden, klik på bogens forside for mere information.
thumbs Da krudthuset var faengsel thumbs Kastellet som det aldrig blev thumbs Kastellet den 9. april 1940 thumbs Bunkeren i Kastellet
thumbs Faengselshistorien 2 thumbs kanonbog moelle Tyskerne i Kastellet 200