Bliv medlem

Rundvisning

Samling

Fiskeri

Aktiviteter

Kort over Kastellet

Kastellet under besættelsen 

 

Tyskerne i Kastellet 300

 

Titel: Kastellet under besættelsen - Tysk besættelse 1940-1945 og engelsk indkvartering 1945
Forfatter: Finn Andersen
Udgiver: Frihedsmuseets Venners Forlag
Udstyr: 179 sider, mange billeder og illustrationer, både i sort/hvid og i farver.
ISBN: 978-87-88214-91-8

Af Niels Elsborg, formand for Foreningen Kastellets Venner & Historiske Samling

Finn Andersen, der er næstformand i foreningen "Kastellets Venner & Historiske Samling", samt Præsidiemedlem i Vaabenhistorisk Selskab, har igennem mange år forsket iKastellets historie, der har resulteret i mange bøger og artikler.

Den nyudkomne bog om Kastellet under Besættelsen1940-1945, beskriver tyskerne aktiviteter og den skiftende indkvarteringen i Kastellet.

Det mærkelige forhold, at det danske militær og civile ansatte, virkede i Kastellet indtil bruddet den 29. august 1943, er ligeledes omtalt. Den tyske indkvartering og udbygninger af nærforsvaret af Kastellet, giver et godt indtryk af aktivisterne, herunder opførelsen af en kommandobunker og radiostation, samt beskyttelsesrum.

Tyskernes liv i Kastellet, herunder krigsret og feltgendarmer er også en del af historien. Afslutning på besættelsen og den fredelige overgivelse af Kastellet til englænderne den 7. maj, samt den engelske overtagelse, der varede et halvt år, gjorde, at det danske militær først da kunne blive herre i eget hus, dog var der helt til den 22. december 1946 en tysk Dienstgruppe tilbage.

Bogen er opdelt i mange kapitler, der beskrivede mange tiltag og aktiviteter under de 5 års besættelse.Dertil kommer 6 bilag, der beskriver de tyske aktiviteter, samt en oversigt over de anvendte kilder. Bogen har interesse for de, der er interessereti besættelsestiden, og dertil også for de, der interesserer sig for Kastellets historie, som man jo må sige den omhandler.

Kan varmt anbefales.

Sælges af foreningen. Pris kr. 199,- + evt. porto kr. 66,-.

Køb bogen

Fra kaserne til levende museum.

Odense kaserne får nyt liv.

Ok1 Ok2

Som mange ved arbejder en stor gruppe frivillige med at renovere den gamle kommandantbygning på Odense Kaserne og indrette Fyns Militærhistoriske Museum der. Projektet er vel undervejs, og man er nu i gang med at rejse midler til næste fase - en elevator, som er et lovkrav, således at alle har uhindret adgang til bygningen. Museets folk søger blandt andet om støtte fra Realdanias ‘Underværker’ Fond, men for at komme i betragtning her skal man indsamle et antal støtteerklæringer - mindst 500, men jo flere der er, jo stærkere står man selvfølgelig!

Vi vil gerne bede dig om støtte til denne ansøgning, det kræver kun et par klik med musen!

Du kan nu læse lidt om museets planer, og alt hvad du behøver er at klikke på knappen: ’Stem på projektet’ - det kan ikke være nemmere!!!

Klik kun en gang, klikker man to gange fra samme enhed fjerner man sin stemme igen.

Husk at alle i en husstand kan stemme, og glem ikke at nævne det for venner og familie.

Del det også gerne på Facebook og i de grupper du er med i.

Husk jo flere støtter der skaffes, jo stærkere står ansøgningen!! Jeres hjælp er vigtig for at Milmus kan rejse økonomiske midler til at realisere næste fase af projektet og opfylde lovkravene om at alle uanset alder og fysisk formåen skal have adgang til hele museumsbygningen.

Bøger der kan købes her på hjemmesiden, klik på bogens forside for mere information.
thumbs Da krudthuset var faengsel thumbs Kastellet som det aldrig blev thumbs Kastellet den 9. april 1940 thumbs Bunkeren i Kastellet
thumbs Faengselshistorien 2 thumbs kanonbog moelle Tyskerne i Kastellet 200