Bliv medlem

Rundvisning

Samling

Fiskeri

Aktiviteter

Kort over Kastellet

Kastellets kanoner - fra 1626 til i dag 

 

kanonbog

 

Titel: Kastellets kanoner - fra 1626 til i dag
Forfatter: Finn Andersen
Udgiver: Devantier, 2017
Udstyr: 97 sider, mange billeder og illustrationer, langt de fleste i farver.

Af Niels Elsborg, formand for Foreningen Kastellets Venner & Historiske Samling

Foreningens næstformand Finn Andersen har med dette værk beskrevet Kastellets kanoner, dels de forsvundne, men også de nuvrerende kanoner, som i dag befæster bastionerne i Kastellet.

Med denne udgivelse i hånden, kan man gå en voldtur, og læse om kanonerne, og derved få en historie om de enkelte stykker. Derudover rummer udgivelsen Kastelshistorie, Danmarkshistorie, samt information om kanonernes fremstilling og betjening.

Et afsnit om Kastellets krudttårne og krudtmagasiner, samt om fremstillingen af krudt, fuldender kanonernes funktion.

De mange illustrationer og fakta bokse gør, at fremstillingen bliver levende og interessant, så læseren kan leve sig ind i datidens artilleri, dets fremstilling og betjening.

Kastellets krigshistorie beskrives, den er godt nok ikke stor, men alene det, at Fæstningen var der i fordums dage gjorde den til noget, en fjende skulle tænke over.

Da Fæstningens tid stort set var forbi efter Englandskrigen 1807-14, trådte Fæstningen ind i en ny æra, stadig med kanoner, nu mere til salutering ved festlige lejlighed. Denne salutering finder stadig sted i Kastellet.

Kastellets Venner & Historiske Samling er endnu engang stolte over at udgive en publikation om Kastellet, derved lever vi ogsa op til foreningens formål: At formidle Kastellets historie.

Denne nye publikation føjer, ligesom de tidligere publikationer, endnu en brik til Kastellets mangfoldige historie.

Foreningen ønsker læserne af "Kastellets kanoner - fra 1626 til i dag" god læselyst. 

 

Sælges af foreningen. Pris kr. 75,- + evt. porto kr. 44,-.

 

Køb bogen

Fra kaserne til levende museum.

Odense kaserne får nyt liv.

Ok1 Ok2

Som mange ved arbejder en stor gruppe frivillige med at renovere den gamle kommandantbygning på Odense Kaserne og indrette Fyns Militærhistoriske Museum der. Projektet er vel undervejs, og man er nu i gang med at rejse midler til næste fase - en elevator, som er et lovkrav, således at alle har uhindret adgang til bygningen. Museets folk søger blandt andet om støtte fra Realdanias ‘Underværker’ Fond, men for at komme i betragtning her skal man indsamle et antal støtteerklæringer - mindst 500, men jo flere der er, jo stærkere står man selvfølgelig!

Vi vil gerne bede dig om støtte til denne ansøgning, det kræver kun et par klik med musen!

Du kan nu læse lidt om museets planer, og alt hvad du behøver er at klikke på knappen: ’Stem på projektet’ - det kan ikke være nemmere!!!

Klik kun en gang, klikker man to gange fra samme enhed fjerner man sin stemme igen.

Husk at alle i en husstand kan stemme, og glem ikke at nævne det for venner og familie.

Del det også gerne på Facebook og i de grupper du er med i.

Husk jo flere støtter der skaffes, jo stærkere står ansøgningen!! Jeres hjælp er vigtig for at Milmus kan rejse økonomiske midler til at realisere næste fase af projektet og opfylde lovkravene om at alle uanset alder og fysisk formåen skal have adgang til hele museumsbygningen.

Bøger der kan købes her på hjemmesiden, klik på bogens forside for mere information.
thumbs Da krudthuset var faengsel thumbs Kastellet som det aldrig blev thumbs Kastellet den 9. april 1940 thumbs Bunkeren i Kastellet
thumbs Faengselshistorien 2 thumbs kanonbog moelle Tyskerne i Kastellet 200