Generalforsamling

april
onsdag
25
Der indkaldes til ordinær generalforsamling i Gl. Varmecentral onsdag den 25. april 2018 kl. 19.  
19:00

Bustur til Korsør fæstnin...

maj
onsdag
16
Denne gang bliver vi i Danmark   Vi starter i Kastellet som sædvanlig, men denne gang kl. 07.30. Derefter kører vi til Korsør, hvor vi kort beser Korsør Fæstning.   Kl. 10.00 vil vi blive afhentet af en guide som følger...
07:30 - 20:30

Da krudthuset var fængsel

 

 

Titel: "Det Jydske Jæger-Corps", "Det Siellandske Jæger-Corps" og 1ste Jægercorps" i Kastellet i perioden 1817-1847, Da krudthuset var fængsel
Forfatter: Niels Elsborg, Lis Ekelund Nielsen og Palle Tolstrup Nielsen
Udgiver: Devantier, 2006
Udstyr: 40 sider, mange billeder og illustrationer der, så vidt muligt, er i farver.

Af Christian Eugen-Olsen

Foreningen Kastellets Venner & Historiske Samling. Præsentere første udgivelse med artikler om Kastellet.

De to artikler har samme emne, fangerne i de to Krudttårne i perioden 1817 ti I 1847, set henholdsvis udfra de i Kastellet garnisonerede jægerkorps og deres liv, og udfra fangernes liv i krudttårnene, her med hovedvægten på det bevarede krudttårn i Dronningens Bastion.

Artiklen om jægerkorpsene i Kastellet i denne periode omhandler deres tjeneste i Kastellet, uniformering og bevæbning. Udfra samtidige kilder skildres dagligdagen i perioden, den anstrengende vagttjeneste ved tårnene og de mange reglementariske bestemmelser om uniformeringen og bevæbningen.

Artiklen er skrevet af Niels Elsborg, daværende næstformand i Kastellets Venner & Historiske Samling.

Artiklen, "Da krudthuset var fængsel", er skrevet af Lis Ekelund Nielsen og Palle Tolstrup Nielsen som i efteråret 200S udgav bogen "Danmarks værste fængsel".

Artiklen her handler om krudttårnet i Dronningens Bastions bygningshistorie, og om dets ændringen til fængsel i 1817. Bevogtningen af fangerne og deres miserable liv i de to krudttårne gennem årene er skildret, og er en ganske anden side af Guldalderen, end man er vant til!

Illustrationerne af krudttårnet i Dronningens Bastion, fra før det blev fængsel i 1817, har været ukendt indtil nu, ligesom Martinus Rørbys fangetegninger også var forholdsvis ukendte indtil bogen, "Danmarks værste fængsel", udkom.

Alt i alt giver de to artikler forhåbentlig læserne en ny indgang til en ukendt del af Kastellets lange historie.

Sælges af foreningen. Pris kr. 60,- + evt. porto kr. 36,-.

Køb bogen

 

 

Salg af foreningens o. a. udgivelser (klik på bogens forside):